Viktigt att veta innan din resa

Slow Travel Workation by the beach

Resevillkor
Innan du bekräftar din bokning ber jag dig ta del av resevillkoren. Där framgår alla viktiga detaljer kring bland annat bokning och avbeställning. Kontakta mig gärna om du har frågor angående resevillkoren eller avbeställningsregler. Resevillkor följer bestämmelserna i lagen om paketresor. Läs aktuella Resevillkor här »

Personuppgifter
När du bokar en resa med oss sparar vi dina personuppgifter för att kunna boka in dig på dina researrangemang. Du får då också våra nyhetsbrev. Det gäller även när du begär en offert från oss. Du kan närsomhelst avregistrera dig från våra nyhetsbrev eller kontakta oss för ändra din kundprofil alternativt för att bli borttagen från våra kundregister.

Läs mer i vår Integritetspolicy här »

Information fram till avresa
Jag håller kontakt med alla som har en resa bokad och informerar fortlöpande dig som ska resa om de lokala förhållandena. Du är alltid välkommen att ringa eller mejla mig för att fråga om den senaste utvecklingen

Om avrådan från resor
Vi följer svenska UDs reserekommendationer. Om svenska UD avråder från resa till ett visst resmål så ställer vi in alla resor till berörda länder. Beslut om att ställa in en gruppresa tas normalt en månad innan avresa. För individuella resor kan beslut tas närmare avresan, i samråd med dig som är bokad. Om din resa blir inställd återbetalas alltid hela resans pris. Följ gärna själv Sweden Abroad » för uppdaterad information om ditt resmål från ambassader och svenska UD. UD har också en app du kan ha i mobilen ».

OBS! Normalt gäller inte en försäkring om UD avråder från resor och det kan krävas tilläggsförsäkringar för att ha ett skydd om du beslutar dig för att resa trots UD:s avrådan. Det är viktigt att kontrollera vad som ingår i en försäkring och vilka villkor som gäller för den resa du bokat.

Pass och visum
Se till att du har ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resan. Om du behöver beställa nytt pass, gör det i mycket god tid då det är långa handläggningstider hos passpolisen. Stäm av visumregler extra noga då dessa kan ha justerats till följd av pandemin. Det är ditt ansvar som resenär att ha giltiga pass och visum för resan. Hitta närmaste passexpedition här för att boka tid »

Lokala restriktioner
Hänsyn tas till varje lands inresebestämmelser och Aviaja Slow Travel AB är beredda att anpassa eller ställa in resa till följd av dessa.

Det är också viktigt att du som resenär har korrekta resehandlingar och har med det som krävs för att få resa in i landet (visum, covidbevis etc). Länk Covid bevis »

Under resan kan vi i tider av pandemin komma att behöva anpassa oss till lokala myndigheters restriktioner. Det rör sig framför allt om att hålla avstånd och bära munskydd under transporter och vid besök i känsliga områden. Allt eftersom världen öppnar upp sker lättnader även i lokala restriktioner och vi håller dig informerad innan och under resan.

Testning före resa
För dig som ska till ett resmål där testning krävs, är det viktigt att du håller dig uppdaterad med de tidsgränser som gäller för just ditt resmål. Dessa kan ändras med kort varsel. Många resmål har också tagit bort kravet på test inför resa utan nöjer sig med en hälsodeklaration och vaccinationsbevis. Stäm av vad som gäller för just ditt resmål.

Avbeställningsskydd
Det är viktigt att ha ett avbeställningsskydd som gäller i händelse av att du eller någon i ditt resesällskap skulle bli sjuk innan resan, oavsett om det gäller Covid-19 eller annan sjukdom. Vi rekommenderar därför att du tecknar avbeställningsskydd i samband med din bokning. I det flesta kredit/betalkort ingår avbeställningsskydd och i hemförsäkringen finns oftast avbeställningsskydd som ett valbart tillägg. 

Reseförsäkring
Du behöver även en reseförsäkring. Kontrollera med din hemförsäkring om du har en reseförsäkring där skydd vid kostnader relaterade till Covid-19 ingår.

På Fiancer.com » och Happens.se » kan du jämföra olika reseförsäkringar 

Ett av de största reseförsäkringsbolagen som försäkrar i Europa är Europeiska ERV »
Följ länken och fyll i formulär för att ta reda på vilken försäkring du behöver.

Hos Gouda kan du teckna en heltäckande reseförsäkring med semestertillägg. Den gäller även vid insjunkande i Covid-19 och ger ersättning för förlorade resdagar och kostnader vid akut sjukdom. Försäkringen går även att teckna som ett tillägg till din hemförsäkring och ersätter då merkostnader om du hamnar i ofrivillig karantän vid hemresa, något som inte brukar ingår i hemförsäkringars reseskydd. Mer information om Gouda här »

EU-kortet
Ta med Försäkringskassans blå EU-kort när du reser i Europa (EU-/EES-land eller Schweiz). Om du blir sjuk eller skadad på resa i Europa får du vård till samma kostnad som landets egna medborgare om du har kortet med dig. EU-kortet ger inte rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg, därför bör du också ha en reseförsäkring. Du kan beställa kortet här »